توقف رشد سرطان با رژیم غذایی کم چرب

شاید در گذشته تصور می شد که رژیم غذایی تاثیری بر رشد تومورها و زنده بودن آن ها نداشت اما تحقیقات جدید نشان می دهد که تغذیه می تواند نقش مهمی در توقف رشد برخی سرطان ها داشته باشد. مطالعه ای توسط تیم تحقیقاتی دانشگاه استنفورد انجام شده است که نشان می دهد سرطان های دارای جهش IDH1 نمی توانند بدون لیپیدها رشد کنند. لیپیدها در گروهی از مولکول های طبیعی هستند که به صورت چربی در غذاهای مختلف مانند کره و بستنی یافت می شوند. نتایج در طیف وسیعی از انواع سرطان بررسی شده است و یک رژیم غذایی معمولی با رژیم غذایی کاملا بدون چربی مقایسه شد بررسی ها حاکی از آن است تومورهای مبتلا به IDH1 در اثر تغذیه نشدن از لیپیدها متوقف شدند. جهش ژن IDH1 می تواند دوباره سلول ها را بازسازی کند و معمولا در سرطان خون ، لوسمی حاد میلوئیدی ، سرطان استخوان به نام کندروسارکوم ، سرطان مجرای صفراوی و گلیومای درجه پایین که نوعی سرطان مغز است، یافت می شود. در ادامه مقاله به بررسی بیشتر توقف رشد سرطان با رژیم غذایی کم چرب می پردازیم پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

به طور معمول سلول های سرطانی برای زنده ماندن از قند ها تغذیه می کنند به همین جهت به بیماران سرطانی توصیه می کنیم که حدالامکان در رژیم غذایی خود قندهای به خصوص مصنوعی نداشته باشند و اگر خیلی تمایل به استفاده از قندها دارند می توانند از قندهای طبیعی مانند خرما و عسل استفاده کنند. اما در مورد سرطان های دارای جهش IDH1 این لیپیدها هستند که به تومورهای سرطانی جانی دوباره می بخشند. بسیاری از بیمارانی که با تشخیص سرطان در مرحله اولیه به ما مراجعه می کنند به آن ها توصیه می کنیم جهت توقف رشد سرطان رژیم غذایی کم چرب و بدون قند را دنبال کنند. تا حد امکان از روغن هایی مانند روغن زیتون و آووکادو برای طبخ غذاهای خود استفاده کنید.

نکات تغذیه ای برای توقف رشد سرطان

همه ما می دانیم سبک زندگی در ابتلا به سرطان و یا حتی در شیوه زندگی پس از نجات یافتن از سرطان نقش بسیار مهمی را ایفا می کند. اما سبک زندگی سالم وضعیتی می باشد که شاید بیش از نیمی از مردم آن رعایت نمی کنند. در این بخش می خواهیم به بررسی برخی نکات تغذیه ای و رعایت سبک زندگی سالم برای توقف رشد سرطان بپردازیم. سبک زندگی سالم پس از نجات یافتن از سرطان و توقف رشد سرطان می تواند به شرح زیر باشد:

توقف رشد سرطان دکتر هادی مولانا
  • شب ها قبل از ساعت 10:30 به خواب رفته و صبحها قبل از ساعت 8 بیدار شوید.
  • در رژیم غذایی خود قندهای مصنوعی را به طور کامل حذف کنید
  • روزی 30 دقیقه مدیتیشن داشته باشید.
  • بشقاب خود را به صورت یک سوم کربوهیدارت دو سوم سبزیجات و یک سوم پروتئین بچینید.
  • از روغن های سالم مانند روغن زیتون برای طبخ و پخت و پز استفاده کنید.
  • تا حد امکان مصرف کافئین را محدود کنید و از دمنوش های گیاهی استفاده کنید.
  • از میوه هایی که قند بالایی دارند مصرف نکنید و تا حد امکان از خانواده بری ها مانند بلوبری مصرف کنید.
  • سعی کنید مصرف گوشت سفید و غذاهایی دریایی را بیشتر به زنجیره غذایی خود اختصاص دهید.
  • سبزیجات برگ سبز مانند کلم بروکلی می تواند گزینه خوبی برای بهره بری از آنتی اکسیدان ها باشد.
  • مصرف غذاهای فرآوری شده مانند سوسیس ، کالباس ، فرآورده های کارخانه ای ، پنیر پیتزا را به طور کامل صفر کنید.
  • روزانه بادام خام خیس خورده مصرف کنید.
  • از آجیل های پرکربوهیدارت مانند پسته و بادام زمینی زیاد استفاده نکنید.
  • از پنیرهای سنتی به جای پنیرهای پرچرب استفاده کنید.
  • مصرف لبنیات را به هفته ای یکبار اختصاص دهید.

بیشتر بخوانید : نقش تغذیه در سرطان

نقش غلات در توقف رشد سرطان

بیشتر افراد ترجیح می دهند رژیم غذایی خود را به رژیم کم کربوهیدارت و پر پروتئین اختصاص دهند. اما فراموش نکنید درتوقف رشد سرطان برای افرادی که به سرطان مبتلا بوده اند استفاده از غلات و بهره گیری از مواد مغذی موجود در آن ها کمک بسیاری به آن ها کرده است. تحقیقات نشان می دهد که در سرطان هایی مانند سرطان سینه افرادی که رژیم غذایی گیاهی داشته اند عود مجدد در آن ها بسیار کمتر از افرادی می باشد که در رژیم غذایی خود مصرف غلات را نادیده گرفته بودند.

  • لوبیا ها منبع غنی فیبر هستند و تحقیقات نشان داده است می توانند منبع غنی آنتی اکسیدان و پروتئین باشند که جایگزین گوشت های کم چرب می باشند. افرادی که کمتر از گوشت استفاده می کنند کمتر در معرض سرطان قرار می گیرند.
  • عدس ها منبع غنی از آهن و فیبر هستند و طبق تحقیقات برای توقف رشد سرطان هفته ای دو بار این دو ماده غذایی (لوبیا و عدس) را به برنامه غذایی خود بگنجانید.

نقش روغن های سالم در توقف رشد سرطان

خوردن مقدار زیادی چربی می تواند سرطان های وابسته به هورمون را افزایش دهد. اما تحقیقات نشان می دهد که استفاده از چربی های سالم به خصوص روغن زیتون که در آشپزی مدیترانه ای بسیار استفاده می شود می تواند در کاهش خطر ابتلا به سرطان و توقف رشد سرطان موثر باشد.

مرکز سرطان ایران

مطالب مرتبط
[yarpp]

پاسخ

مدت زمان مطالعه ۵ دقیقه
تماس با ما