زندگی بعد از درمان سرطان
زندگی بعد از درمان سرطان
حدود نیمی از بیماران مبتلا به سرطان بعد از درمان های جراحی ، شیمی درمانی ، هورمون درمانی ، رادیوتراپی ، پرتو درمانی سالم خواهند بود و عمر طولانی خواهند داشت . سوال اینجاست بعد از اینکه پروسه درمان خاتمه می یابد باید چه اقداماتی انجام دهند ؟ در ادامه به طور مفصل به آن می پردازیم .
ضرورت پیگیری بعد از درمان سرطان
همان طوری که پزشک متخصص انکولوژی درباره درمان سرطان آموزش و تخصص می بیند دوره پیگیری بعد از درمان را نیز می گذراند . به همین دلیل ضرورت این پیگیری از جانب بیمار بعد از پروسه درمان در بهبود بیمار بسیار مهم است .
احتمال عود سرطان بعد از درمان
پزشک از بیماران خود می خواهند که هر 3 تا 6 ماه به صورت سرپایی به کلینیک درمان سرطان مراجعه کنند . مثلا در مورد بیمار سرطان پستان باید هر 3 تا 6 ماه یکبار به پزشک معالج خود مراجعه کند تا راه پیگیری بعد از درمان را درخواست کند . بسیاری از بیماران بسیاری از خوراکی ها را در دراز مدت استفاده می کنند . برای این بیماران معمولا قرص های هورمونی به بیماران تجویز می شود که باید از نظر عوارض پیگیری شود .
همیشه از بیماران خواسته می شود که اقدامات و پیگیری های بعد از درمان در بهبودی کامل بیمار و تقویت جسمی او بسیار مهم می باشد .
در برخی از این مراجعات پزشک تشخیص می دهد که تست مشخصی را بیمار انجام دهد. البته برخی از بیماران خود از پزشک می خواهند که تست های تشخیصی را انجام دهند زیرا نگران عود مجدد سرطان هستند .
همچنین بعد از درمان سرطان ممکن است بیمار دچار مشکلات و عوارضی بشود که تنها با مراجعه به پزشک می توان آن ها را برطرف کرد . در صورتی که دچار اختلال در بینایی ، شنوایی شدید حتما پزشک به بررسی سیستم عصبی می پردازد و در صورت صلاحدید از روش سی تی اسکن از مغز استفاده می کند . در مورد شکایت های بیماران مربوط به ریه ، گوارش مانند بی اشتهایی ، زردی ، تنگی نفس اعضا مرتبط را بررسی کرده و به درمان آن می پردازد .
پزشک از بیماران خود می خواهند که هر 3 تا 6 ماه به صورت سرپایی بعد از درمان سرطان به کلینیک درمان سرطان مراجعه کنند برای کسب اطلاعات بیشتر به اینستاگرام مراجعه کنید .
زمان مراجعه به پزشک بعد از درمان سرطان
به طور میانگین به بیماران توصیه می شود که به مدت 5 سال بعد از درمان سرطان به پزشک معالج خود برای پیگیری مراجعه کنند . در 3 سال اول بعد از درمان باید هر 3 تا 6 ماه مراجعه کنند و بعد از این زمان از بیمار خواسته می شود هر سال یکبار برای پیگیری به پزشک مراجعه کند . مثلا برای بیمارانی که سرطان سینه داشته اند و درمان شده اند برای پیگیری از او خواسته می شود هر سال ماموگرافی انجام دهد .
پیشگیری از سرطان
تمام مطالبی که در رسانه های خبری یا اینترنت درباره روش های پیشگیری از سرطان مطالعه می کنید به شرطی که به تایید انجمن سرطان شناسی امریکا باشد ،صحت دارد و قابل استناد است . زیرا این انجمن هر ساله اصول پزشکی را به روزرسانی ، بررسی و مطالعه می کند .
سلام وعرض ادب خدمت شما
مادر بنده دارای سرطان استخوان هستند ایشان درشرایط روحی بسیار نامناسب و قادر به راه رفتن به تنهایی نیستن و درهمین اواخرحتی حاضربه بلند شدن از رختخواب برای دفع مزاج هم نیستن ودردشدید در پا وکمر دارند وعلت ناتوانی در بلند شدن از رختخواب را همین میدانند درحالیکه دکتر ایشان تاکید به راه رفتن دارن میخواستم بدونم باید بااصرار و اجبار به ایشان به راه رفتن تشویق شوندیا شرایط اینچنینی بیمار از اراده او خارج است ودلیل روحی ندارد؟؟ لطفا و خواهشا پاسخ بدید
سلام ناتوانی به دلیل داروها و از بین رفتن حس های بدن می باشد.
شرایطی برای راه رفتن ایشان پدید آورید از وسایل کمک کننده نیز می تواند استفاده کنید
با درود و احترام
بنده در سال ۹۲ و سن ۳۶-۳۷ سالگی سرطان لنفوم B Cell low grade گرفتم و لنف لوزه سمت چپ درگیر بود که با تکمیل مراحل شیمی درمانی کاملا خوب شدم. طی مراجعات چکاپ سال ۹۸ پزشکم با انجام آزمایش مارکر فرمودن تبدیل به cll مزمن شده و مرحله 0 هست و تا زمانیکه عود نکنه و اتفاقی نیفته درمان نیاز نیست . که اواخر ۱۴۰۱ آذر ماه (۴۶-۴۷ سالگی) متوجه شدم لنف سمت راست گلو متورم شده که با سونوگرافی حجم و اندازه مشخص شد و در سی تی اسکن سایر اعضا کاملا سالم گزارش شد و پزشک عزیز و دوست داشتنی ام استاد حمید عطاریان ( چقدر این بشر مهربون و باحوصله و خوبن و بمب اتم انرژی) فرمودن چون سابقه داشتی نیاز نیست صبر کنیم تا بیشتر بشه و درمان رو شروع کنیم ، درمان شروع شد و مثل دفعه قبل ک فرموده بودن جلسه ۲-۳ تومور از بین خواهد رفت و که همینطور هم شد و فرمودن اما باید طول درمان کامل شود. اینبار هم بعد از تزریق دوز اول غدد ۵،۲،۳ سانتی از بین رفت و قطعا مثل دفعه اول خوب خواهم شد و اما سئوال اصلی این است ؛ از آنجاییکه سرطان امکان بازگشت دارد و اینبار هم خوب شوم آیا ممکن است مجدد به نوعی دیگر سرطان در سالهای آتی مجدد بازگردد؟
بس دیگه چی میخوای ایندفه برو دیگه برنگردی😂😂😂
سلام دوست عزیزم بله سرطان متاسفانه ریشه کن نمی شود و تحت عواملی ممکن است دوباره بازگردد
از خداوند متعال کمال شکر را دارم که به شما سلامتی دوباره ارمغان آورده است.
برای اینکه سرطان شما هرگز دیگر بازنگردد توصیه می کنیم سبک غذایی خود را بدون قند و کم کرب تشکیل دهید.
سلول های سرطانی علاقه بسیاری به قند دارند و با رسیدن قند به آن ها می توانند دوباره رشد کنند
اینکه سرطان شما با شیمی درمانی خوب میشود نکته مثبتی است
پس سعی کنید با سبک زندگی سالم ورزش مدیریت استرس و مدیتیشن انشالله 100 سال آینده زندگی خود را به گونه ای زندگی کنید که هرگز نیاز به درمان نداشته باشید
سلام وقت بخیر من پدرم سه سال پیش کنسر سینوس صورت داشتن که با پرتو درمانی بهتر شدن که دوباره امسال با نتیجه سی تی و ام ار ای مستازتاز به قاعده جمجمه و مغز کرده بود و مدت ۸ ماه تحت شیمی درمانی قرار گرفت الان یک و ماه نیم از مدت شیمی درمانیش میگذره که صداش برگشته نمی تونه غذا بخوره سرفه اش میگیره میخواستم بدونم بیماریش یعنی به این سرعت دوباره عود کرده یا عوارض شیمی ورمانی