مرگبارترین سرطان
مرگبارترین سرطان
فهرست محتوا
هر سال بر تعداد افرادی که به انواع سرطان مبتلا می شوند رو به افزایش است حدود 112 هزا مورد سرطان جدید در کشور ما وجود دارد . میانگین شیوع سرطان در کل دنیا 182 در 100 هزار است که در ایران 143 در 100 هزار می باشد که کمتر از متوسط جهان است .
شایع ترین سرطان در زنان
شایع ترین سرطان در زنان به ترتیب به شرح ذیل می باشد :
- سرطان سینه
- سرطان روده بزرگ
- سرطان معده
- سرطان تیروئید
شایع ترین سرطان در مردان
شایع ترین سرطان در مردان به ترتیب به شرح ذیل می باشد :
- سرطان معده
- سرطان پروستات
- سرطان روده بزرگ
- سرطان مثانه
درمان سرطان امروزه برای هر فردی با روشی قابل انجام است . برای اطلاعات بیشتر به اینستاگرام مراجعه کنید .
مرگبارترین سرطان
سرطان لوزالمعده
طبق آمار جهانی 25 میلیون از افراد دنیا به سرطان لوزالمعده مبتلا هستند . سالانه افراد زیادی در اثر این بیماری جان خود را از دست می دهند . جالب است بدانید یکی از شایع ترین علت ایجاد این بیماری دیابت است .
همان طور که می دانید دیابت بر اثر مشکلات انسولین ایجاد می شود و انسولین در لوزالمعده تولید می شود. سرطان لوزالمعده و دیابت از دو جهت به هم مربوط می شوند . سرطان لوز المعده باعث می شود شخص دچار دیابت شود . زیرا وقتی سلول های سرطانی پیشرفت کند می تواند به سایر قسمتهای بدن متاستاز کند . وقتی وارد قسمتهایی از بدن شود که تولید انسولین کند می تواند منجر به ایجاد بیماری دیابت شود . تشخیص به موقع این بیماری بسیار مهم است .
همچنین مطالعاتی انجام شده اند که نشان می دهد دیابت می تواند باعث ایجاد این نوع سرطان شود بنابراین دیابت به عنوان فاکتور ریسک سرطان، باید کنترل شود .

چرا دیابت عامل ایجاد سرطان است ؟
در حالت طبیعی سلول های بدن به اندازه نرمال رشد می کنند و بدن در برابر سلول های سرطانی از خود واکنش نشان داده و آنها را از بین می برد اما زمانی که تعداد سلول ها زیاد باشد امکان کنترل و تشخیص سلول های سرطانی از سالم دشوار بوده و باعث می شود سلول های سرطانی به عضوی از بدن وارد شده و شروع به رشد کند . یکی از عواملی که بدن را تحریک به رشد سلول می کند . در نتیجه تعداد سلول ها افزایش پیدا می کند و سیستم ایمنی بدن توانایی خود در تشخیص و کنترل سلول های سرطانی از دست می دهد .
چرا باید دیابت را جدی بگیرید ؟
مهمترین پیام برای افرادی که دیابت نوع 2 دارند اینست که با تغییر سبک زندگی خود این فاکتور ریسک را برای ابتلا به سرطان از بین ببرند .
تشخیص سرطان لوزالمعده
امروزه برای تشخیص سرطان لوزالمعده از اسکن ، آزمایش اندوسکوپی استفاده می شود . البته توصیه نمی شود تمام افرادی که دیابت نوع 2 دارند حتما اسکن انجام دهند .
توصیه می شود افرادی که بالای 50 سال دارند و تازه مبتلا به دیابت شده اند ، حتما این تست ها را انجام دهند .
دیابت هشداری برای سرطان لوزالمعده
در صورتی که دیابت دارید در حالی که لاغر هستید مخصوصا اگر بالای 50 سال هستید باید هر چه زودتر به پزشک مراجعه کنید تا به موقع تشخیص داده شود .
با کنترل دیابت می توان آسیبی که به لوزالمعده وارد می شود را ترمیم کرد ؟
دیابت کنترل نشده می تواند به لوزالمعده و سایر اندام های بدن آسیب برساند بنابراین با کنترل کردن این بیماری می توان از تمام آسیب های احتمالی به اندام های بدن پیشگیری کرد .