سرطان سینه

سرطان سینه یک تومور بدخیم است که در سینه شکل می گیرد و از  شایع ترین سرطان در میان زنان می باشد .سرطان سینه انواع مختلفی دارد که هر کدام از آن ها در گسترش یافتن به سایر بافت های بدن متفاوت می باشند . علل سرطان سینه هنوز به طور کامل شناخته نشده است، اگر چه تعدادی از عوامل خطر برای آن شناسایی شده است.

سرطان سینه

سرطان سینه چیست؟

سرطان سینه یک تومور بدخیم ، که مجموعه ای از سلول های سرطانی  است می باشد . اگر چه سرطان سینه به طور عمده در زنان رخ می دهد، می تواند بر مردان نیز  تاثیر بگذارد.

سرطان سینه در مردان نادر است  وعلائم در آن ها  شبیه به علائم در زنان  می باشد ، شایع ترین نشانه آن یک توده یا تغییر در پوست بافت سینه یا تخلیه از  نوک سینه می باشد . سرطان سینه مردانه معمولا در مردان بالای 60 سال رخ می دهد.

انواع مختلف سرطان سینه چیست؟

انواع مختلفی از سرطان سینه وجود دارد. بعضی از آنها شایعتر از نوع دیگر خود هستند .برخی از شایعترین انواع سرطان عبارتند از:

سرطان تخمدان در محل

شایع ترین نوع سرطان سینه می باشد . این نوع سرطان گسترش نیافته است در نتیجه درمان در این موارد با موفقیت انجام می شود

سرطان مجاری داپل

این سرطان در یک مجرای سینه آغاز می شود و به بافت اطراف آن می افزاید. این نیز از انواع شایع سرطان سینه می باشد .

سرطان لوبولار

این سرطان سینه در غدد سینه آغاز می شود که شیر را تولید می کند. تقریبا 10٪ از سرطان های مهاجم سینه ، کارسینوم لوبولار مهاجم هستند.

علائم و نشانه های سرطان سینه عبارتند از:

  • توده در پستان یا زیر بغل
  • تخلیه از نوک پستان
  • نوک پستان معکوس
  • بافت نارنجی پوست یا کمرنگ شدن پوست پستان
  • درد در سینه و یا  نوک سینه
  • گره های لنفی متورم در گردن یا زیر بغل
  • تغییر در اندازه یا شکل سینه  و یا نوک سینه

سرطان سینه در طی یک معاینه فیزیکی، خودآزمایی سینه، ماموگرافی، آزمایش اولتراسوند و بیوپسی تشخیص داده می شود. درمان سرطان سینه  بستگی به نوع سرطان و مرحله آن دارد و ممکن است شامل جراحی، اشعه یا شیمی درمانی باشد.

تشخیص سرطان سینه و درمان

سرطان سینه همیشه علائم ایجاد نمی کند، زنان ممکن است دارای سرطان هایی باشند که خیلی کوچک هستند و توده هایی را ایجاد می کنند که می توانند تغییراتی را در سینه ایجاد کنند .هنگامی که علائم رخ می دهد، یک توده یا جرم در پستان شایع ترین علامت می باشد.

تشخیص دقیق سرطان سینه

تشخیص دقیق این  سرطان یک امر مهم در درمان سرطان می باشد . این تشخیص دقیق می تواند درمان درست را به بیمار پیشنهاد کند . درمان سرطان سینه  باید با توجه به نوع سرطان سینه انجام شود .

یک پزشک باید بتواند توصیفی دقیق از نوع سرطان سینه را به همراه گزینه های درمان مناسب به بیمار خود ارائه دهد .

متأسفانه، در برخی از بیماران دیده شده است که بیش از یک منطقه از بدخیمی در یک سینه مشابه و یا یک بدخیم دیگر در سینه دیگر وجود داشته باشند.

سرطان سینه 2

آیا بیماران مبتلا به سرطان سینه باید گره های لنفاوی خود را حذف کنند؟

گره های لنفاوی ساختارهای غدد لنفاوی هستند که مایعات بافت را فیلتر می کنند. آنها فیلتر می کنند و در نهایت سعی می کنند پاسخ ایمنی را به ذرات و پروتئین هایی که به نظر آنها خارجی می آیند، ارائه دهند. هزاران نفر از این گره ها در سراسر بدن پراکنده اند.

هنگامی که سلولهای سرطانی آزاد می شوند، ممکن است از طریق لوله های لنفاوی (عروق) به گره های لنفاوی راه یابند . در نتیجه ، سلول های سرطانی در این صورت ممکن است یک محل رشد ثانویه ایجاد کنند. حضور سلول های سرطانی در گره های لنفاوی ثابت می کند که سلول های سرطانی از تومورهای  سینه در فاصله ای مشخص قرار دارند. بنابراین، وجود یا عدم وجود سلول های سرطانی در این گره های منطقه،  عاملی مهم در برگشت سرطان سینه می باشند. این اطلاعات اغلب در تصمیم گیری در مورد اینکه آیا باید از شیمی درمانی استفاده کرد و چه نوع شیمی درمانی استفاده شود مهم است.

جایگزین هایی  برای حذف گره لنفاوی استاندارد وجود دارد که این گزینه ها باید با توجه به وضعیت هر بیمار انجام شوند .

بیوپسی گره لنفاوی نگهبان یکی از  روش های تشخیص سلول های سرطانی می باشد .

بیوپسی گره لنفاوی نگهبان

بیوپسی گره نگهبان با استفاده از یافته های فیزیولوژیک و آناتومیک خاص انجام می شود .هر گرهی که  در گسترش تومور دخالت داشته باشد، گره نگهبان اولین گره خواهد بود می توان گفت اگر گره نگهبان درگیر نباشد، هیچ گره دیگری تحت تاثیر قرار نخواهد گرفت. بنابراین، تنها گره نگهبان باید حذف شود. تکنیک هایی برای حذف گره های نگهبان وجود دارد.

درمان سرطان سینه

پرتودرمانی برای سرطان سینه با استفاده از اشعه ایکس، پروتون و دیگر منابع برای کشتن سلول های سرطانی یکی از راه های درمان سرطان سینه می باشد. سلول های سرطانی به این دلیل که به سرعت درحال رشد هستند ، بیشتر به اثرات پرتودرمانی نسبت به سلول های طبیعی حساس می باشند

پرتو درمانی به دو دسته تقسیم می شوند .

تابش خارجی پرتوهای خارجی

تابش خارجی پرتوهای خارجی یکی از انواع استاندارد و البته شایع ترین  پرتودرمانی برای درمان سرطان سینه می باشد . در این روش پرتو ها به شکل پرتو های پر انرژی به کل پستان  تابانده می شوند

تابش داخلی تشعشع داخلی

در این روش به طور موقت دستگاه های رادیواکتیو کوچک در پستان شما در نزدیکی محل تومور قرار می دهند .

برای درمان سرطان سینه تقریبا در هر مرحله ممکن است از پرتو درمانی استفاده شود. این یک راه موثر برای کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه بعد از عمل است. همچنین می تواند به کنترل گسترش سرطان سینه و کمک به کاهش درد سرطان سینه  کمک کند.

مرکز سرطان ایران

مطالب مرتبط
[yarpp]

5 thoughts on “سرطان سینه

  1. آیدا - 4 سپتامبر 2018 در 6:23 ق.ظ

    تورو خدا به من راهنمایی کنین.من 5 ماه پیش زایمان کردم و دخترم شیر خودمو میخوره.الان3 روزه زیر بغلم و بازوهام درد داره.یعنی من سرطان سینه دارم؟

    پاسخ
    • ircancer - 4 سپتامبر 2018 در 6:26 ق.ظ

      باید بررسی شه همینجوری نمیشه نظر داد

      پاسخ
  2. سارا - 4 سپتامبر 2018 در 6:23 ق.ظ

    شش ماه سینم درد میکرد رفتم مامو هیچی نبود قرص گل مغربی و ویتامین eداد دوباره دردش زیاد شد رفتم سونو گفت 7تا توده کلسیفیکاسیون داری

    پاسخ
    • مریم - 10 ژوئن 2023 در 11:36 ب.ظ

      وای عزیزم الان شما درمان شدید چکار کردید منم یه توده کلسیفاکسیون دارم

      پاسخ
    • مریم - 10 ژوئن 2023 در 11:37 ب.ظ

      وای عزیزم الان شما درمان شدید چکار کردید

      پاسخ

پاسخ

مدت زمان مطالعه ۵ دقیقه
تماس با ما